Berättelsen om Narnia –  Prins Caspian.

Filmen Släpptes 2008 och gjordes av Andrew Adamson, som har gjort alla tre filmerna. Han har även gjort filmerna Shrek 1 och 2. Man kan se filmen på disney+. 

Det finns en film innan denna som handlar om fyra syskon som heter Lucy, Peter, Edmund och Susan Pevensie. Dessa måste flytta till sin morbror Andrew för att det är krig där de bor. En dag när de leker kurragömma så gömmer sig Lucy i en garderob som är magisk. Hon hamnar i ett land som heter Narnia. Några dagar senare hamnar alla fyra syskon i Narnia. Edmund blir snart tagen av Vita häxan som styr över Narnia och vill förinta barnen så att inte en profetia ska slå in. Profetian innebär att fyra barn; två söner av Adam och två döttrar av Eva, ska bryta en förtrollning och förinta Vita häxan. Barnen får hjälp av två bävrar som ska leda dem till Aslan som är ett lejon och den riktiga härskaren av Narnia. Aslan hjälper barnen att ta tillbaka Edmund och barnen hjälper sedan Aslan att förinta Vita Häxan. De blir därefter kungar och drottningar över Narnia. I slutet av filmen så går barnen tillbaka till garderoben och kommer tillbaka till den riktiga världen.    

Berättelsen om Narnia: Prins Caspian handlar om prins Caspian som blir förrådd av sin farbror. Hans farbror får ett barn i början av filmen och ska sedan döda Caspian så att han själv kan bli kung och göra sin son till kung en vacker dag. Caspian får hjälp av sin lärare att fly från slottet och flyr till skogs. Snart stöter han på problem, blir rädd och blåser i ett magiskt horn som kallar tillbaka de gamla kungarna och drottningarna, det vill säga barnen som vi fick lära känna i den första filmen. Prins Caspian berättar för Narnierna och barnen att han behöver hjälp att ta tillbaka tronen från sin farbror, detta för att kunna rädda Narnia och alla som bor där. Barnen bestämmer sig för att hjälpa till men de inser inte då hur svårt det kommer att bli. 

Jag tycker att filmen var bra men lite seg även om den bitvis var lite seg i början. ⅘

Filmen är spännande för det mesta men i vissa delar är den långtråkig. Det jag gillar med filmen är att de blandar in humor i filmen så att man får veta lite mer hur karaktärerna är och beter sig. Jag tycker också att skådespelarna och dialogerna är bra och roliga. Man får inte reda på så mycket om dem förutom att vi får se utvecklingar under resans gång och hur det mognar. 

Jag tycker också att det är bra filmat för att vara en film från 2008. Bra effekter och narnierna ser bra ut. Det finns även en uppföljare till denna film från 2010 som ser ännu bättre ut.