Vårsäsongen hos Kalmar FF-När förhoppningarna förstördes

När den allsvenska våren 2024 ska summeras, står Kalmar FF med fler frågor än svar. Lagets insatser har inte motsvarat förväntningarna, och besvikelsen har varit stor bland supportar. Laget har fått kämpa i en rejäl motvind där våren till mestadels endast har bestått av besvikelse efter besvikelse. Med få segrar och många tunga förluster har supportrarnas tålamod satts på prov där allt ifrån styrelse till spelare har ifrågasatts. I reportaget kommer ni får ta del av en exklusiv intervju med materialaren inom Kalmar FF, Kent Gunnarsson som delar med sig av sin syn på lagets utmaningar och om vardagen i ett lag under press.

Kent har i flera år nu levt i en vardag tillsammans med spelare och ledare i Kalmar FF, han har upplevt alla sorters möjliga stunder och känslor som har funnits inom föreningen de senaste åren. De senaste åren har varit mer positiva och Kent beskriver att han märker väldigt tydligt att resultaten spelar en stor roll i hur vardagen och stämningen är kring föreningen. I år dock har det i stor utsträckning präglats av negativa resultat och en allt mer orolig känsla har letat sig in i en allt mer pressad situation. Såhär beskriver Kent hur de negativa resultaten har påverkat vardagen i och runt Kalmar FF.  

– Jag känner självklart av att resultaten har påverkat i hur vardagen ser ut. Det är inte en lika god och självsäker känsla som jag kommer med när jag gå till personerna i föreningen, och det samma gäller med personerna i föreningen, jag påverkas även av dessa resultat. Men samtidigt så ser jag ingen större förändring i själva spelartruppen i vardagen utan de har fortsatt samma jargong mellan varandra som alltid. Det är mer hos personerna runt omkring föreningen såsom ledare, styrelse, och den sportsliga ledningen som jag kan se en ökad koncentration och ännu mer hårt arbetande för att de ska lösa de utmaningar som finns.

Det är inte en lika god och självsäker känsla som jag kommer med när jag gå till personerna i föreningen

Kent Gunnarsson. Foto: Kalmar FF

Vidare förklarar han hur arbetet ser ut i föreningen för att lösa de problem som har uppstått i säsongsinledningen.

– Det jag upplever är att det arbetas hårdare än någonsin från varje spelare och ledare för att de ska vända på den negativa trenden. Spelarna och ledarna har imponerat på mig i hur det fortsätter att hålla humöret uppe samt viljan och glöden av att hela tiden göra allt som går för och bli bättre varje dag. Jag kan tänka mig att det är lätt att hamna i negativa tankesätt och att man drabbas av någon slags stress, det märker jag inte av i föreningen.

Kent beskriver också vidare om hur han ser på fortsättningen av säsongen när föreningen nu börjar göra sig redo för en höst som kan blir allt annat än härlig. Han passar även på att skicka en hälsning till alla rödvita supportar.

– Jag tror stenhårt på att vi har det som krävs för att vända på resultaten, främst eftersom att jag ser varje dag hur varenda person arbetar med varje liten detalj som går för att man ska hitta tillbaka till sitt rätta jag. Det jag kan säga till alla supportar är att jag ser en förening som ser allvarligt på situationen vi befinner oss i och att det inte finns något slags tecken på att till exempel tränaren har tappat förtroendet hos varken spelare eller styrelse. Föreningen gör allt i sin makt för att få till en så bra höstsäsong som möjligt kan jag garanterar.

Supportrarna med kvartsamtal med spelarna efter 0- 4 mot Västerås.
Foto: Suvad Mrkonjic

Kalmar befinner sig på 15e plats efter 12 spelade omgångar med 10 inspelade poäng.