Vill du utveckla spel? Lär dig matte!

Togliattiyta

I en tid där inte bara datorns användning men även dess användningsområden ökar varje dag, växer även behovet av datorkunniga, så som programmerare. När fler och fler använder datorer i sitt dagliga liv mer och mer, ökar även intresset för datorer. Detta är till stor fördel då det ger fler programmerare för att täcka de nykommande behoven. På den sista tiden har jag emellertid märkt en oroande trend.

Det verkar för mig som att programmering för många är den nya ”trenden”. Folk lär sig om programmering bara för att det är trendigt. Detta oroar mig då de oftast inte har något riktigt intresse för att lära sig att programmera, vilket gör att de inte lär sig viktiga grundläggande saker inom ämnet. De lär sig bara specifika saker som de inte kan applicera särskilt brett.

Om man verkligen vill lära sig att programmera bör man fokusera på grundläggande saker så som matematik först, innan man börjar med det mer praktiska. Många verkar tro att programmering handlar mest om vilka knappar man trycker på, och inte logiken och/eller matematiken som man har i huvudet när man gör det.

Så till er som funderar på att lära er programmering: fundera på om ni verkligen har ett sant intresse för programmering – vilket innebär mycket matematik och/eller logik – eller om ni bara försöker ”imponera på polarna”.