Vår statsminister Magdalena Andersson

Tagen av OpenClipart-Vectors – Publicerad på Pixaby – Datum 7 oktober 2013

Som en underlig överraskning hamnar hon i vår regering. I samma underliga överraskning försvinner hon lika fort när vårt kära miljöparti bestämmer sig för att bli landsförrädare. I samma veva faställer hon en enpartiregering vilket kanske inte var de vi röstade på.

I principens lag, som Magdalena gärna följer, skall löften hållas. De löften som skall hållas yttras inte så tydligt än. Är det ärvda löften som skall hållas? Trots allt ryktas det att hon har ärvt sin plats som statsminister. Det finns en blyghet inom vår statsminister vilket ger mer obehag med tanke på att man inte riktigt vet vad som tycks och tänks alltid. Men i sin blyghet så verkar ändå en rakhet finnas. Den yttras igen i princip och hyfs. En artighet ligger angenämt fint på plats. En debattör kanske inte ska förväntas men en form av ledare kan framkomma. Dock kan inte Magdalena förvänta sig att alla accepterar denna nya men ändå gamla socialdemokratiska smått dryga kraft.

Rakheten är dock unik när det kommer till jämförelse med andra partiledare. Hon är hyfsat klarspråkig samt verkar säker på vad hon säger. Men sen måste man också tänka på att den rakhet och tydlighet som finns kan väcka misstroende om den missbrukas och detta har tyvärr inträffat tidigare. Lova och fastställa med säkerhet kan man alltid göra, men om detta går igenom är ännu något som skall bevisas. Hoppas Putin gillar henne. 

About the Author

melvinkas
Melvin heter jag, tack hej.