Var är alla starka kvinnor i Actionfilmer?

Female_superheros

Jag och mina kompisar diskuterade häromdagen att de flesta kvinnliga karaktärer i filmer bara används som ett love intrest eller bara för att ha en snygg kvinna på omslaget. Några exempel kan vara Tauriel från The Hobbit eller Black Widow från Avengers age of Ultron. Båda är jättecoola, badasskvinnor men allt de ger i filmerna är några actionscener och en påtvingad kärlekshistoria mellan två karaktärer som inte har någon kemi. Fattar inte folk att tjejer ser på filmer även om det inte finns någon romans i filmen?

Vi kvinnor behöver kvinnliga karaktärer som är realistiska, som har djup och intressanta personligheter, speciellt i superherofilmer och actionfilmer. Bara för att du sätter in en kvinna i en film eller serie betyder det inte att vi får en bra kvinnlig karaktär. Det är nästan mer sexistiskt att inkludera en kvinnlig karaktär som bara finns där för en kärlekshistoria eller en karaktär som inte har något med historien att göra men finns bara där därför att. Vi har på senare tid blivit bättre på detta, ett exempel är Dr. Grace Augustine från filmen Avatar är en intressant och rolig karaktär som jag personligen tyckte var bra skriven.

Men vi har fortfarande en lång väg att gå om vi tar till exempel Tauriel från Hobbit filmerna. Hon är inte med i böckerna alls, och det hade varit okej om hon inte bara varit med i filmerna därför hon skulle vara i mitten av ett kärleksdrama mellan Kili och Legolas. Hon var en underutvecklad karaktär som bara fanns där för att boken inte hade några kvinnliga karaktärer. Hon hade ingen viktig del i handlingen förutom det onödiga kärleksdramat. Detta är så frustrerande för kvinnor som jag som älskar actionfilmer men hatar många kvinnliga karaktärer för att de är så dåligt skrivna. Jag vill ha en kvinnliga karaktär är i ett stabilt förhållande/Gay/Singel, som är skriven på ett bra sätt och har realistiska kläder, och med det menar jag inga klackskor i en djungel fulla med dinosaurier JURRASIC WORLD. Snälla, låt oss få bra kvinnliga karaktärer i actionfilmer och superherofilmer i framtiden.

 

About the Author

Kristina Lindberg
Elev på Fria Läroverken Kalmar och har en mental ålder på 55 år gammal.