Underskattade låtar och musiker

MUSIKKRONIKAMusik är något som vi konsumerar dagligen utan att tänka på det. Vem du än är så är jag säker på att du lyssnar på musik dagligen. Det kan vara i hissar, i filmer, vart än du går helt enkelt. Jag satt häromdagen och lyssnade på en artist som heter Sleeping at last, och då började jag fundera på hur det kommer sig att vissa artister som är så pass bra inte är kända än.

En artist som faktiskt gör musik med en mening och bra känsla är väldigt sällsynt nu för tiden. Inte för att låta som en hipster men det är sanningen. Då menar jag till exempel inte att de låtar som finns på topplistorna är dåliga, det är de verkligen inte. Jag menar inte att alla låtar som spelas just nu inte har en djupare mening, det kan de verkligen ha. Det jag vill säga är att bra låtar med bra texter fortfarande finns men de är för underskattade. Vi alla går i den fällan, att vi inte riktigt bryr oss, om vad låten man lyssnar på har en mening. Ibland vill man bara ha en feelgoodlåt , som man kan sjunga till och dansa till i refrängen, och det förstår jag. Jag kan bli lite sur när jag hör en specifik låt där man verkligen hör att artisten inte har lagt ner något jobb på att göra låten, men den blir så klart känd och överspelad. Det blir dock ett överflöd av dessa låtar. Jag blir irriterad när en artist som har lagt ner sin själ i en låt, vilket märks, inte får den uppmärksamheten de förtjärnar.

Jag spenderar det mesta av min dag på att leta efter nya artister och ny musik. Det kan ta lång tid att hitta vad jag letar efter och det är inte alltid jag hittar den där perfekta låten. Det är nog därför jag tror att de flesta människor håller sig till topp 50 listan på Spotify, man är helt enkelt för lat, och orkar inte leta. Tillslut glömmer man bort att det faktiskt finns en guldgruva utav bra musik där ute. Bara för att en låt inte är populär så betyder det inte att den automatiskt blir dålig. Tänk på all musik och alla fantastiska artister du går miste av om du bara lyssnar på topp 50 listor på spotify.