The witcher 3

The Witcher 3 är ett spel som du måste ha spelat om du vill verkligen kalla dig för en gamer. Kortfattat ger jag det 5/5.

Foto: Erik Cronvall

The Witcher 3 The Wild Hunt är en uppföljare av The Witcher 2 där vi liksom i tidigare spel får följa Geralt of Rivia. I tidigare spel fick vi följa honom när han långsamt fick tillbaka minnet efter ha varit död och sedan blivit återupplivad. Nu får vi följa när han med hjälp av folk i sin omgivning gör sitt bästa för att hitta Ciri som betyder mer än allt för honom innan något värre hittar henne först. 

Under spelets gång får vi stora inslag av RPG kombinerat med en “open world” som gör att man får ut så många timmar i spelet, som är fylld med sido-uppdrag och massor av andra aktiviteter. Något jag älskar är att det finns sidouppdrag både längs med vägarna mellan byar men även på särskilda “quest boards” så det finns alltid något att göra. Något som spelet även gör för att dra in dig ännu mer i världen är hur dina val gör skillnad. Det gäller även för sido-uppgifterna; valen du gör där gör en skillnad i huvudstoryn också, och inte bara i just det uppdraget. Men, ofta när det kommer till uppdragen ställs Geralt inför någon sorts dilemma och det kan vara allt mellan om han ska kunna acceptera pengar från en individ till att välja vem som ska leva och vem som ska dö. Något som spelet gör mycket bra är just dialogen som gör att man känner vikt bakom de val man får framför sig. 

Liksom i alla open-world spel så kommer man gå runt och samla saker som både är till för att man ska kunna få mer pengar så att man kan köpa bättre armor och vapen, men man kan även samla blommor och andra objekt för att skapa oljor, trolldrycker, bomber med mera som gör stor skillnad när man slåss mot olika monster. Självfallet kan du gå in enbart med ditt silversvärd och vinna med det underlättar med fler “verktyg”. 

Storyn är simpel men väl utförd. Som sagt så handlar den om att du ska hitta någon nära dig och göra så att den är säker. Det finns även flera olika avslutningar som gör att det finns ett värde i att spela om spelet.

Men det absolut bästa med The Witcher 3 enligt mig är “mini-spelet” i det, nämligen Gwent. Gwent är ett kortspel som man kan spela med olika karaktärer för att inte bara få nya och bättre kort men även för att kunna spela om pengar och resurser. Det händer också att din förmåga att spela Gwent påverkar spelets olika sidouppdrag och i vissa fall också huvuduppdrag. 

Kontrollerna kan i början, liksom i alla spel man precis köpt, ta lite tid att vänja sig med men när det har gått ett tag så funkar det. En sak att notera är att man ska vara lite försiktig om man spelar på pc med tangentbord då ett feltryck kan få dig att pausa mitt i något då det finns fler genvägar till de olika sakerna man kan göra i sitt “inventory” men sannolikheten att göra det är låg. 

En varning är att det är 18års-gräns av en anledning då det förekommer mycket blod samt sexuella scener. 

Sammanfattningsvis: Bra spel. Köp om du inte redan har det. Om du redan har det, spela det igen. Jag lovar att du kommer inte kommer ångra dig. 5/5

Erik Cronvall.

About the Author

Cronvall Erik
Tja! Tack för att du tar tiden och läser någon av mina artiklar. Vet inte om det finns mycket mer att säga :)