Skelett hittat utanför Kalmar

I början av februari hittades delar av en kropp strax utanför Kalmar. Polisen kan ännu inte utesluta att ett brott begåtts. I en intervju med Sveriges Radio P4 Kalmar berättar poliskommissarie Ulf Karlsson mer om vad som hänt.

Strax norr om Kalmar, i områdena kring Värsnäs, hittade allmänheten delar av en död kropp i början av Februari. Polisen kunde då inte få fram ålder eller identitet på kroppen och den skickades vidare till Rättsmedicinalverket för att få svar.

– Det är delar av en människa som har legat där länge. Det är ganska svår terräng och det är säkert så att människor inte har gått där och därför inte upptäckt det tidigare, säger kommissarie Ulf Karlsson, vid Kalmarpolisen till P4 Kalmar.

Det har nu gått fyra veckor sedan intervjun med Ulf Karlsson och polisen kan inte utesluta brott i nuläget. Strax efter att kroppen hittades spärrades området av av polisen i väntan på svar från Rättsmedicinalverket för mer information.

– Brott kan vi inte utesluta. Det finns egentligen tre teorier. Att någon människa har förvirrat sig, att personen självmant gått ut i skogen eller att någon har gjort personen illa. I dagsläget har vi ingen aning, fortsätter kommissarie Ulf Karlsson.

Rättsmedicinalverkets jobb försvåras då skelettdelarna har legat helt öppet i skogen och blivit påverkade av till exempel djur och väder under en längre tid. I nuläget har det inte kommit några svar, men polisen hoppas få in de så snart som möjligt.