Recension: Tom & Petter

En podcast med en blandning av allt från himmel och jord, driven av den lättsamma och humoristiska duon Tom Ljungqvist och Petter Egnefors. Vill du höra två sjukt roliga människor spekulera om vad som har hänt i nöjesvärlden under veckan, driva med kändisar men även korsa viktiga samhällsfrågor och tabubelagda ämnen så är detta podden för dig.

Tom Ljungqvist och Petter Egnefors är komiker och influencers som använder sig av den social plattformen Instagram, där de lägger upp olika sketcher och humor videos. Humorduon har tillsammans drivit podden, “Tom & Petter” på Perfect Day Media sedan 2017, och har nu släppt mer än hundra avsnitt, med högsta möjliga omdömet i Podcaster-appen. Tom och hans bror Henrik engagerar sig även i musiken, då bröderna sedan 2018 har musikgruppen Ljung tillsammans.

Varje avsnitt har ett eget tema, som tar upp olika frågor och funderingar. Där det framförs öppna och ärliga diskussioner. Ibland kan diskussionerna dock behöva tas med en nypa salt och med glimten i ögat, något som bara höjer upplevelsen. Avsnitten har namn som; Impopulära åsikter, Död pga kränkt, Stans bästa b***e och Julafton med Tom Petty.

Tom & Petters podd är den perfekt underhållningen såväl en grå regnig dag som en varm ljummen sommarkväll.

Tom och Petters podd kan lätta upp vem som helsts vardag. Jag tror att den har blivit så oerhört uppskattad på grund av att dem är två otroligt roliga och härliga människor att lyssna på. Dem är den typen av människor man gärna har runt omkring sig, som man inte kan hålla sig från att tycka om och som bjuder på energi. Man kan plugga in hörlurarna, starta podden och bara gå in i sin egna lilla bubbla. En plats där man inte kan låta bli att le lite, och där det inte är helt ovanligt att man får ett och annat skrattanfall.   

Så om du mot all förmodan inte redan har lyssnat på “Tom & Petter”, råder jag dig att göra det omgående. Du kommer med största sannolikhet inte att ångra dig, eller vem försöker jag lura, du kan tacka mig senare för att ha funnit din nya favoritpodd. Så stoppa allt du håller på med, ta på dig hörlurarna och luta dig tillbaka.