Recension: Me before you

Mebeforeyou

Den här boken har varit väldig hypad under en längre tid speciellt nu när den har blivit film som släpps någon gång i Juni här i Sverige. Boken har sålt över 5 miljoner kopior över hela världen och jag förstår verkligen varför.

Boken handlar om Louisa som är 26 år och fortfarande bor hemma hos sina föräldrar eftersom att de kämpar med ekonomin. Så när hon förlorar sitt jobb tvingas hon ta vad som än är tillgängligt, det slutar med att hon hamnar på en jobb intervju hemma hos mrs Traynor som behöver någon som kan hjälpa hennes son Will. Will har varit förlamad i benen och överkroppen i 3 år efter en motorcykel olycka.Innan olyckan tyckte Will att han hade allt, en snygg tjej, pengar och utseendet men nu tycker han inte längre att livet är värt att leva. Han är konstant arg och pratar inte längre med sina vänner men mrs Traynor hoppas att Lou ska kunna ändra på detta.

Jag vill inte berätta för mycket vad boken handlar om för att jag tror att boken blir som bäst när man vet så lite som möjligt om den.Det som först fick mig att vilja läsa boken var det faktum att alla jämförde den med the fault in our stars. Saken är att den här boken är så mycket bättre. Misstro mig inte jag älskade the fault in our stars men boken kändes orealistisk och det märktes verkligen att karaktärerna bara var karaktärer. Medans Me before you känns verklig som att det faktiskt hade hänt, och till skillnad från TFIOS innehåller den inte bara en sorglig kärlekshistoria utan också riktiga problem så som arbetslöshet och hur rullstolsbundna behandlas av samhället. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av boken,och även fast den var kliché var den väldigt väl skriven.

En sak jag gillade väldigt mycket var hur man fick inte bara se hur mycket Lou påverkade Wills liv utan också hur positivt Will påverkade Lou. Boken var verkligen rörande och när jag hade läst klart den hade jag blandade känslor. En del av mig ville ut och leva livet och resa och göra allt jag inte gjort, medan den andra delen ville rulla in sig i täcket och gråta. Jag tror aldrig att jag har varit så känslosam efter en bok som jag var efter den här. Jag menar jag grät till TFIOS men det här var 10 gånger värre. Men om man bortser från att jag var ett känslomässigt vrak efter så var det verkligen en bra bok och jag ångrar inte att jag läste den.

Jag rekommenderar Me before you till alla som vill bli skärrade för livet eller de som bara vill ha något bra att läsa.