Nybörjarguiden till Anime

Anime_Is_a_Kawaii_PotatoMånga som hör ordet “anime” tror att det är animerade serier som antingen innehåller porr eller är för barn. Även fast det finns är det inte exklusivt för bara de två generna.

Definitionen av ordet anime är en animerad film eller TV-serie som har producerats i Japan eller har japanska som originalspråk. Det finns tusentals av olika anime i olika genres , från action till drama till skräck. Det finns något för alla. Även fast jag tycker att det är bäst att titta med originalspråket, så har de flesta anime en engelsk dubbning och de anime jag rekommenderar har alla en hyfsad bra engelsk dubbning.

Cowboy Bebop
Denna anime skulle jag rekommendera för folk som gillar Star Wars eller Rymdäventyr.

Cowboy Bebop bevisar att jazz, rymdfärder, och western är en perfekt fusion, och du kommer att följa cowboys, prisjägare, och drifters som kämpar för hitta sig själva i en bruten värld. Har även ett underbart soundtrack och en bra engelsk dubbning.

Death note
Denna anime skulle jag rekommendera om du gillar TV serien Dexter eller serier/filmer som är psykologiska thrillers. En note book som kan döda folk, ett tillsynes enkelt koncept som utvecklas genom hela serien. Denna anime får dig att tänka och kommer få dig ifrågasätta vad som är rätt och fel. Denna anime har också en bra engelsk dubbning.

Fullmetal alchemist brotherhood
Denna anime skulle jag rekommendera för de som gillar fantasy och adventure som Avatar: the last air bender. Du kommer förälska dig i seriens hjältar, Två bröder strävar efter att återställa sina kroppar efter att ha gjort ett stort misstag. Deras band till varandra är ett utav de bättre inom anime. Du kommer också att uppleva en av de coolaste magierna (nåja, vetenskap) som någonsin skapats. Har en bra engelsk dubbning.

Clannad
Denna anime är för dig som gillar romans och mycket gråt, ungeför som The Fault in Our Stars. Utgångspunkten för denna serie verkar simpel – en rebell möter en flicka i korridoren på sin skola och går med på att hjälpa henne återuppliva skolans dramaklubb. Men av någon anledning, kommer denna anime få dina känslor att gå på högvarv. Vara beredd att skratta och gråta hysteriskt. Har en okej engelsk dubbning.

 

About the Author

Kristina Lindberg
Elev på Fria Läroverken Kalmar och har en mental ålder på 55 år gammal.