Festivaler i Kalmar län

Bild tagen av Janet de Kriek

Bild: Janet de Kriek

Dagarna har äntligen blivit längre och våren är kommen. Med våren kommer också reklam för Sveriges alla olika festivaler att sakta men säkert poppa upp på nätet, busskurar, anslagstavlor och flera andra ställen. Själv så åkte jag för första gången på festival 2014 och jag älskade det, det är en fantastisk upplevelse. Det finns många olika festivaler utspridda i landet men alla kanske inte vill åka iväg så långt för att gå på festival, så jag tänkte skriva om 3 festivaler som äger runt på hemmaplan, Kalmar län.

Emmabodafestivalen
Emmabodafestivalen startades år 1988 av föreningen Vinterbadarna och stämplats sen dess som en indiefestival. Festivalen äger rum i Rasslebygd, Emmaboda och har över 10 000 besökare varje år. Festivalen pågår i år mellan 25-30 juli och 3 av artisterna som spelar på festivalen i år är  Elliphant, Brennan Heart och YEMI.

Öland Roots
Öland Roots startades år 2004 av kulturföreningen med samma namn. Det är en reggae inriktad festival som äger rum utanför Stora Frö på Öland och de har cirka 5000 besökare. I år pågår festivalen 7-9 juli och artister som Jaqee, Bellaroush och Storskogen spelar på festivalen.

A walk in the park
I år har den kringresande festivalen A walk in the park premiär och av de 3 städer den besöker så är Kalmar en av dem. Den 9 juli kommer festivalen äga rum vid Rävspelet, Fredriksskans. Artister som kommer dit är Miriam Bryant, Lars Winnerbäck och Melissa Horn.