Fågelholkarnas värld

Thies Reyelts står framför en fågelholk han har byggt. Foto: Bengt Reyelts

I det lilla, hemliga samhället uppe i träden finns en värld full av liv och sång. Följ med mig in i fågelholkarnas värld.

Yadayada har träffat Thies Reyelts som tidigare bedrivit ett ungdomsföretag där just fågelholkar var deras produkt. Birdhouse UF var ett ungdomsföretag bedrivet på Oscarsgymnasiet som fick olika affärer och företag i oskarshamn att sponsra dem i utbyte mot att företagets namn skulle få visas på fågelholkarna som Birdhouse UF sen fick sätta upp runt omkring i staden. 

HSV logga på fågelholk. Foto: Bengt Reyelts

I min intervju så påstår han att han älskat fåglar sen han varit liten och att han valde att göra fågelholkar som sitt ungdomsföretag just på grund av detta. Han är stort fotbolls fan och det ser man i en del av hans fågelholkar, framförallt de som är uppsatta i närheten av hans hem.

Det finns mycket fördelar med att ha fågelholkar hemma hos sig, både för fåglarna och för dig. Fåglarna får skydd från rovdjur, väder och vind samtidigt som de håller mygg -och knottpopulationen under kontroll.

Överlag så är det bra att ha fåglar i sin närhet då de hjälper med biologisk mångfald och i en värld där allt fler arter blir utrotningshotade så behöver all den biologiska mångfalden vi kan få.