An American Werewolf in London

AAWILJag är ett väldigt stort fan av tv-serien Teen Wolf och eftersom jag älskar övernaturliga saker ville jag se om det fanns några andra  varulvsserier eller filmer. När jag sökte på “werewolf” kom jag över den romantiska rysarkomedin An American werewolf in London från 1981.

Filmen är en romantisk rysarkomedi, då den har rå humor och lite Romeo och Julia-stuk. Filmen kom ut 1981 och regissör är John Landis som även skrivit manuset till musikvideon Thriller.

Filmen handlar om de två amerikanska vännerna Jack och David som är ute på den engelska heden. När det blir kallt och regnet börjar falla hittar de puben “Det slaktade lammet” i en liten by. Folket som bor där är knappast välkomnande och de blir utkörda från puben. Men, innan de ger sig av säger en man “Håll er undan från månen och stanna på vägen”. David och Jack tycker att det är mycket underligt men de  ger sig av för att hittanågonannanstans att ta skydd. Väl ute ur byn ger de sig direkt ut på heden, bort ifrån vägen, in i dimman och det enda man kan se är fullmånen. Då ekar ett ylande över den kala heden och vännerna försöker ta sig tillbaka till “Det slaktade lammet” men det ylande djuret cirkulerar runt dem.

David vaknar upp på ett sjukhuset där han får ligga i drygt en månad. På sjukhuset träffar han Miss Price, en sjuksköterska, Doktor Hirsch, Davids doktor och sin döde vän Jack.

Det är en mycket avslappnad film som man skrattar med och åt. Engelskan som används är inte allt för svår och det är mycket “casual talk” och för att vara en lite äldre film har den väldigt bra effekter och speciallmakeup. Jag tycker filmen är ett praktexempel på hur en varulvsfilm ska vara, 10/10! Would watch it again!

About the Author