Abort handlar inte om religion

abort

För ett tag sedan träffade jag en man som sa till mig att jag aldrig skulle få göra abort. Denna man, som jag aldrig hade mött, kom fram till mig, en tjej som inte var gravid, och sa till mig att jag inte skulle få göra abort. Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera så jag sa bara “va?”

Det framgick ganska snart att mannen, som jag inte ska nämna vid namn, ansåg att aborter var emot guds vilja, att det var syndigt och moraliskt fel för en kvinna att göra en abort. Detta fick mig att tänka på ämnet abort. För mig är en självklarhet, om jag önskar så ska jag kunna göra en abort.

För mig är religion något som jag respekterar, något som jag förstår för jag är kristen, men för i helvete, detta har gått för långt. När jag snart processat vad han sagt  till mig sa jag till honom att han kunde dra åt helvete för han förstår inte var det innebär för en kvinna när det gäller abort.

Det är inte lätt för någon att välja att ta abort. Man kanske inte är redo för barn, är för ung eller blivit våldtagen, ett barn kommer förändra hela ditt liv. Den psykologiska påfrestningen är nog gällande abort men nu kommer någon som jag inte känner och säger till mig vad jag får och inte får göra min min egna kropp… FUCK YOU ASSHOLE. Du fattar inte hur det är för någon som du inte känner som säger till dig att du inte får göra något som handlar om din egna kropp. Det skulle vara som jag skulle säga till dig att du inte får operera bort din tumör för det är emot min religion. Alla kvinnor vill inte ta abort men vi ska åtminstone få valet att få göra det. Vår planet är överbefolkad, vi behöver tekniskt sätt inte fler människor. Ingen ska säga till mig att jag inte får ta abort, inte till någon kvinna, om en kvinna vill ska hon få göra det, end of story.

About the Author

Kristina Lindberg
Elev på Fria Läroverken Kalmar och har en mental ålder på 55 år gammal.