Hur bågskytten blev legend

Robin Hood från 2010 är en drama- och actionfilm som utspelar sig under medeltiden med den berömda legenden Robin Hood från Nottingham. Filmens regissör är Ridley Scott som också har gjort filmer som Prometheus från 2012 och Gladiator från 2000.

I den här versionen av Robin Hood är King John faktiskt inte skurken, det är hans bästa vän Sir Godfrey (Mark Strong). Godfrey gör att Baronerna från England börjar göra revolt mot King John, så att Kung Philip av Frankrike (Jonathan Zaccai) kan invadera England. Robin Hood försöker såklart att förhindra detta.

Filmens budskap

Jag tycker mycket om filmens budskap för att den visar sanningen, i filmen säger Robin Hood och hans far, ”att Kungar behöver sitt folk och att de behöver sin Kung”. Ett annat citat som man få höra i hela filmen är ”Rise and Rise again until Lambs become Lions”.

Det är ett av mina favoritcitat i filmen, för den säger att man aldrig ska ge upp, och att det minsta fåret kan bli ett lejon.

Betygsättning

Jag tycker att filmen är jättebra för att den visar ett annat perspektiv av legenden Robin Hood, att man inte bara ser att han stjäl från de rika och ger det till de fattiga. Att man verkligen får veta hans förhistoria och varför han gör det vad han gör senare.

Därför ger jag filmen Robin Hood av Ridley Scott 4 av 5 stjärnor.

About the Author

Fabian Sprenger
Jag är en elev på Fria läroverken i Kalmar och går Estet Programmet.