Filmrecension: A million ways to die in the west

A millon ways to die in the west är producerad och regisserad av Seth Macfarlane som även spelar huvudrollen. Om man vet vem Seth Macfarlane är så vet man också att det kommer bli en komedi. Som vanligt lyckades han få mig att skratta med sina fyndiga skämt och galen humor. Jag är ett stort fan som gillar hans tidigare arbeten, till exempel är han skaparen av den världsberömda showen Family guy som börjades produceras 1998, han var även med och satt i ledaresätet i filmen TED som kom ut 2012.

A million ways to die in the west kom ut 2014 och det blev en stor hit och en riktigt bra film och jag säger inte bara det för att jag tyckte den var rolig, den hade även en bra handling, den börjar med att man får se Albert Stark (Seth Macfarlane) som framstår som en mes. Hans flickvän gör slut med honom och då vänds hela hans värld upp o ner, han går in i djup depression.

Någon stans i filmen träffar han en vacker kvinna som heter Louise (Amanda Seyfried) och hon vill hjälpa Albert att få tillbaka sin fördetta flickvän, de spenderar mycket tid tillsammans och hon hjälper honom växa som person. Albert hade inte räknat med att deras vänskapsrelation skulle växa till något så mycket större.

Louise har dock ett mörkt förflutet och det börjar tappa in på henne. Albert måste bli tapper och modig för att rädda henne, nu är han inte längre den där mesen som han var i början, han står upp för sig själv, och det är tillfredställande att se utvecklingen av en karaktär på ett så bra sätt.

Jag tror man skulle kunna säga att filmens budskap är att man måste stå upp för sig själv, men jag vet inte om det passar så bra här eftersom att stå upp för sig själv i den här filmen handlar om att man ska acceptera en duell, då har man stått upp för sig själv, man fegade inte ur, men Albert ville lösa konflikterna på andra sätt mer än bara duellera varandra, men för det så blev han kallad en mes. Jag står på Alberts sida här, det finns bättre sätt att lösa konflikter än att bara skjuta varandra om man är osams.

Summa summarum, det är en riktigt bra film som bjuder på högljudda skratt och en trevlig tid med gänget eller familjen.

 

About the Author

Henry Palmér
jag tycker om sport och kakor, vilka kakor frågar du jo jag gillar Pelles-spenatbollar, dom är goda dom, särskilt när det är fullt av spenat